Welcome Back My LIFE – Himmelsk röra – Italienskt på bordet/ Pasta Vongole – Tortellini med bladspenat och Parmesan

W E L C O M E  B A C K  MY LIFE !!

And

 Hi there A l l of My Pinkladycookbook readers,

Thanks so much for All Your support to My blog !!!

It´s so nice to hear from Y o u All.

Welcome Back Life, Jag säger det för Såå känns det verkligen. Fick bakslag och komplikationer efter Min operation och har legat väldigt sjuk, kom inte upp ur sängen på flera 3 dagar och har haft svårt att röra Mig.

Fick ringa bästa kompisen som supportade med, medicin mat och dricka. Hög feber och v i d r i g a smärtor, men Nu är det ö v e r och det är bara att se framåt. Så NU förstår NI kanske varför Jag inte kunnat ge er något kul att läsa.

Igår tog jag bort stygnen och idag skiner solen, var ute en liten stund och tog en liten Ank promenad bort till Konsum, för det känner Jag mig som en vaggande liten anka M e n med e n platt mage i n t e att förglömma 😉

Konditionen är det bara att öva på var dag som går, för Nu är den verkligen nere i botten. Men Hallåå för 2 veckor sedan låg jag på operationsbordet.

Så några större utsvävningar har det i n t e blivit i Mi tt lilla kök, en dag tog jag Take Away ser nästan Pizzastället ifr Mitt sovrumsfönster, men hade inte kraften och orken att gå dit så killen fick åka typ 2 kvarter hahah.

Himmelsk röra, jaa det kom Min kompis Ullis med en dag en glass som är Såå Goood så man tar sked efter sked efter sked, en annan dag blev de Ben & Jerry med smak av Grekisk Yoghurt med shortbread ifr en annan kompis. Mina vänner har verkligen avlöst varandra när jag har varit sjuk, dem har ringt och plingat på dörren med vackra blommor, mat, te, tidningar, choklad och fika.

Är såå tacksam att Jag har haft dem Allihopa ❤

Har smått börjat få orken tillbaka och den här lilla boken ligger Nu i min hand.

VI som kom över havet

1919 är ett fartyg på väg över Stilla Havet, nere på

mellersta däck på rangliga britsar så trängs en grupp japanskor.

Den yngsta är 12 och den äldsta är 37.

Deras koffertar är packade med allt som behövs för ett Nytt liv i ett annat land.

Där ligger sidenkimonos för bröllopsnatten, kaligrafipenslar och rispapper för att skriva hem och små Buddha figurer av mässing som ska bringa tur och lycka.

I händerna håller dem brev och foton av dem männen som har lovat att möta dem i San Fransisco…

Posterorderbrudar kallades dem – men vad dem inte visste var att ingen ville veta av dem i det nya landet…

En underbar historia som berättas med känsla och äkthet.

)

Var ute på en liten solig vårig ankpromenad och Idag kom jag ä n d a fram till Konsum Woooaww!!

 Kan ju inte bära så jag fick med Mig några apelsiner, 1 burk Creme Fraiche och 1 Centerrulle åkte ned i korgen. Innanför dörrarna hängde det ett receptblad som fångade Mitt intresse och fick åka med i fickan hem.

Nyttigt och Gott på en & samma gång.

Muzlirutor ca 35 rutor.

3 dl musli

3 dl solroskärnor

3 äggvitor

2 dl torkade aprikoser el fikon

2 dl kokosflingor

1 dl torkade blåbär eller tranbär

150 g choklad

Gör så här:

Mixa alltihopa utom chokladen till en grynig massa.

Lägg ut allihopa på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i ca 15 min.

Smält chokladen och häll den över chokladen, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

V i s s t låter det gott !!!

Och Jag drömde om Det här till lunchen,  Italiensk mat… tänk att få sitta där på en varm terrass med solen som lekte i nacken och att det här låg  på Min tallrik.

Pasta Vongole 4 pers

1 påse vongolemusslor/1 kg

4 tomater

2 vitlöksklyftor

4 scharlottenlökar

3 msk olivolja

1 fiskbuljongtärning

3 dl torrt vitt vin

350 g spagetti

½ dl strimlad persilja

1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:

Rensa och skölj musslorna, släng Nu bort dem öppna musslorna som inte sluter sig när Du knackar på dem.

Skålla, skala och kärna ur och tärna tomaterna.

Skala, finhacka och fräs vitlöken och scharlottenlöken och låt mjukna i oljan i en stor gryta i ca 2 min.

Tillsätt tomaterna och smula ner buljongtärningen och fräs i ca 2 min.

Tillsätt vinet och koka i 1-2 min.

Lägg i musslorna. Koka på högsta värmen under lock, vongole ca 2 min, hjärtmusslor 3-4 min och blåmusslor ca 5 min.

Släng bort de musslorna som är slutna.

Koka pastan och häll av i durkslag.

Blanda försiktigt musslorna med pastan. Strö över färsk persilja och mal över svartpeppar.

Ett gott nybakat bröd ifr ugnen smakar Allra bäst till !

 men njaa tror inte Mitt lilla konsum har ingredienserna och orken ville sig inte riktigt

Men Ni kanske har både musslor och ork.

Det bidde det här till lunchen istället  inget avancerat:  3 ingredienser.

Maten

lite fryst blad spenat/kokas upp och vattnet silas bort.

färska tortellinin /soltorkade tomater/kokas typ 2-3 min

1 burk Creme Fraiche vitlök och Permesan

Lunchfat med glas

Coctailtomater åkte fram och Så lite Créme de Balsamico

nästan uppätet

Och förresten vill Ni h o t  t  a upp kycklingbenen, krossa ostbågar och rulla dem i tillsammans med marinaden el oljan, bara ett litet tips inför fredagkvällen 😉

Suuuuper !!!

Ses När Vi ses, Nu ska jag fortsätta ta det lite lugnt på soffan med en Ny bok.

M

3 reaktioner till “Welcome Back My LIFE – Himmelsk röra – Italienskt på bordet/ Pasta Vongole – Tortellini med bladspenat och Parmesan

  1. ergo sum

    Ajajajajaj – blev du dålig igen??? Stackare! NU hoppas jag verkligen att det är över! Önskar så att vårvintersolen kan ta sig bort till dig och lysa lite på dig!

    Kramar och hoppas du får en fin söndag!

    • musiclover67

      Bättre och bättre för var dag som går, tar det försiktigt och undviker hushållsarbete och att bära. Bara tar det lugnt, lite promenader och mycket vila. Nu hoppas vi på vårsolen Alla dagar, stor kram till Bästkusten.

Lämna en kommentar